"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Lassítsa le az idő kerekét!

Hogyan őrizhetjük meg bőrünk ragyogását és fiatalos kinézetét? A válasz kulcsa az exposome!(x)

Szépségünket, megjelenésünket számtalan tényező befolyásolhatja genetikai adottságainkon felül, az UV sugárzástól kezdve a stresszen át egészen az étkezésig. Az exposome tulajdonképpen e tényezők összességét jelenti. A fogalom 2005-ben bukkant fel először, és a környezeti kitettség, valamint a közegészség összefüggéseit vizsgálja. Magába foglal mindent, ami nem a genetikához kötődik, de hozzájárulhat a betegségek kialakuláshoz, tehát az összes környezeti hatást, továbbá a dohányzást, az étrendet, a stresszt, az alvásminőséget és így tovább.

 

Ez a holisztikus megközelítés egy új módja annak, ahogy a bőrt is vizsgáljuk. Hiszen a bőr, mint védő szerv kapcsolatot teremt a belső és a külső világ között. Így közvetlenül befolyásolják a külső hatások (pl. UV sugárzás és a környezetszennyezés) és a belső feszültségek (fáradtság, szorongás, kiegyensúlyozatlan étrend). 

 Az exposome-nak kitett bőr naponta számos biológiai károsodást szenved – ezek főleg az oxidáció és a gyulladás –, melyek összeadódnak, és apránként, évről évre hatnak a fiatalság ellen. A károk hosszú ideig láthatatlanok maradnak, viszont egyszer csak elkezdenek láthatóvá válni. Mindez először a szárazabb bőrrel, tompa, egyenetlen arcszínnel kezdődik, majd foltok jelennek meg, a bőr elveszíti feszességét, és a ráncok bevésődnek.

 

Különleges hatóanyagokkal a bőröregedés lassításáért


A Vichy elsők között tanulmányozta ezt a tudományos területet, majd erre a szakértelemre alapozva kifejlesztette a Slow Âge termékcsaládot. A termékek megalkotásakor a Vichy laboratóriuma a probiotikus eredetű bifidusz, a széles spektrumú UV-szűrők, az ásványi anyagokban gazdag Vichy-termálvíz és a széles spektrumú antioxidáns baicalin erejére támaszkodott. Mindegyik összetevő más-más módon járul hozzá bőrünk megóvásához, fiatalságának megőrzéséhez. A széles spektrumú UV-szűrők védik a bőrt az UV sugárzás káros hatásaitól, amelyek akár 80%-ban felelősök a bőröregedésért. A probiotikus eredetű bifidusz és a Vichy-termálvíz erősíti a bőrt, enyhíti szárazságát, és csökkenti érzékenységét a káros környezeti hatásokkal szemben. A bőr számára nélkülözhetetlen vitaminokról és antioxidánsokról a széles spektrumú baicalin gondoskodik, mely az exposome által okozott oxidációs reakcióra hat. Ez a különleges összetevő a Scutellaria baicalensis nevű növényből származik.

 

Az erős UV sugárzásról és hideg időjárásáról ismert Senhszi tartományban honos Scutellaria baicalensis  hihetetlen ellenállóképességű növény, erejét a gyökeréből meríti, amelyet a helyiek csak „aranygyökérnek” neveznek, és már 2000 éve használják, a kínai orvoslás 50 alap gyógynövénye közé sorolják.

 

A Vichy kutatói kimutatták a gyökérből kivont baicalin kiemelkedő antioxidáns tulajdonságait, továbbá azt is bizonyították, hogy erőteljesebb antioxidáns, mint a jól ismert E- és C-vitamin, így megfelelő eszköze lehet a bőrvédelemnek. 

 

 

Innovatív arcápoló termékcsalád


A külső környezeti hatások (exposome) és bőröregedés összefüggéseinek kutatásából született meg a Slow Âge Fluid 2016-ban, melyet 2017 tavaszán két újabb különleges termék követett.   

 

 A Slow Âge nappali arckrém segíti egységesíteni az arcszínt, és védeni a bőrt az öregedés napfény okozta jeleitől. Annak érdekében, hogy az UV-szűrők szokványos zsíros érzését és fehér hatását kiküszöböljék, a formulája speciális viaszt tartalmaz, mely fokozza a felszívódását, a szilícium pedig bársonyos érzést biztosít. Ez a különleges textúra eleinte cseppet formáz, majd az alkalmazás során azonnal eloszlik a bőrön, puha érzetet adva.

A másik újdonság a Slow Âge szemkörnyékápoló, mely a probiotikus bifidusznak, a ginkgo bilobának, valamint az energizáló koffeinnek köszönhetően korrigálja a szem alatti karikákat és szarkalábakat, továbbá védi a szemkörnyéket a külső hatásoktól.

 

Tapasztalja meg a saját bőrén!


Amennyiben szeretné kipróbálni az új Slow Âge arckrémet, jelentkezzen e-mailen keresztül (bőrtípusa megjelölésével együtt), majd töltse ki az általunk küldött kérdőívet! A kitöltők és visszaküldők közül kiválasztott szerencsés résztvevők számára a Vichy biztosítja a bőrtípusuknak megfelelő terméket.

 

Használja egy hónapon keresztül a Slow Âge arckrémet, majd ossza meg velünk tapasztalatait! Jelentkezzen a vichy@lafemme.hu e-mail címen!