"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Szigetek legjobbjai

Akár kultúráról, kalandokról, akár tengerparti pihenésről van szó, a most következő helyek tökéletes választásnak bizonyulnak a nyaraláshoz!

A legtöbben egész életünkben szüntelenül vágyakozunk a természet és az egzotikum után. Egy paradicsomi környezetre, ahol a természettel harmóniában, szerényen, ámde nyugalomban élhetünk. A városi forgatag, a munkával töltött stresszes hetek és hónapok után igazi felüdülés a nyaralás egy napfényes szigeten, ahol megfeledkezhetünk a hétköznapok problémáiról, és egy hűs koktél mellett hallgathatjuk a tenger morajlását. Ilyenkor az ember valósággal újjászületik. Földünk szerencsére bámulatos tájak otthona, így könnyen megtalálhatjuk a számunkra tökéletes édenkertet!

 

Palawan, Fülöp-szigetek


Rejtett lagúnáinak, sokszínű tengeri élővilágának és rusztikus luxusapartmanjainak köszönhetően a Fülöp-szigeteki paradicsom, Palawan immáron az egymás utáni második évben nyerte el a világ legszebb szigete címet. A türkizkék óceán, valamint a smaragdzöld hegyek kalandra és felfedezésre csábítanak minden egzotikumkedvelő utazót. Látnivalóból nincs hiány. A sziget számtalan különleges állatnak ad otthont: többek között a Fülöp-szigeteki kancsilok és a Palawani tobzoskák is megtalálhatók itt. A látogatókat Palawanon érintetlen természet és hosszú, fehér homokos partszakaszok fogadják, tökéletes helyszínt biztosítva a tengerparti pihenéshez. Aki pedig megunta az állatok fürkészését, a kirándulást és a strandolást, annak érdemes a tenger mélyén is körülnéznie, hiszen Palawan a világ egyik legfelkapottabb és legizgalmasabb búvárhelyszíne. Az felszín alatt barrakudák uralta hajóroncsok, gyönyörű korallkertek és színes halrajok várják a kíváncsi természetű turistákat. A helyiek nagy erőkkel óvják az ökoszisztémát, és elkötelezettek a természetvédelem mellett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az itt található Tubbataha Reef Nemzeti Tengeri Parkot és a Puerto Princesa Subterranean River Nemzeti Parkot a világ legfontosabb ökológiai helyszínei között tartják számon.

 

Hilton Head-sziget, Dél-Karolina


Ahhoz, hogy beilleszkedjünk Hilton Headre, kénytelenek vagyunk egy kicsit lelassítani, és magunk mögött hagyni rohanó életvitelünket. A sziget lakosai a népszerű „lassan járj, tovább élsz” filozófiát követik, és ez a szemlélet könnyen átragad a turistákra is. Ennek megfelelően a dél-karolinai kis sziget tökéletes választás lehet a pihenni vágyóknak, akik nyugodt körülmények között, paradicsomi környezetben élvezhetik a napfényt és a tengert. Mindez persze távolról sem jelenti azt, hogy az üdülőközpontban nincs éjszakai élet, ám zsúfolt klubok és tömött bárok helyett csendes tengerparti éttermek és kellemes élőzenés koncertek fogadják az utazókat. A szigeten töltött nyaralás egyúttal a golfozáshoz, a teniszezéshez és a wellnessezéshez is kiváló alkalmat nyújt, aki pedig mégis inkább a természetet szeretné megcsodálni, valószínűleg az sem fog csalódni Hilton Headben. A terület számtalan természeti csodában bővelkedik. A legfőbb látványosságok közé tartozik a Coastal Discovery Múzeum és a Pinckney-sziget Nemzeti Vadrezervátum, nem is beszélve az itt található gyönyörű homokos tengerpartokról. 

 

Boracay, Fülöp-szigetek  


A mindössze hét kilométer hosszú Boracay-sziget a paradicsomi környezetnek és a helyiek vendégszeretetének köszönhetően villámgyorsan a Fülöp-szigetek egyik legkedveltebb desztinációjává vált a turisták körében. A terület legfontosabb látványosságait, egyben a sziget legfőbb vonzerejét a tengerparton kell keresni. Az ideérkező turista számtalan gyönyörű fehér homokos strand és szabadidős elfoglaltság közül válogathat. Ejtőzhetünk a több mint négy kilométer hosszú White Beachen, búvárkodhatunk a sziklák mentén az azúrkék tengerben, friss tengeri ételeket és kókusztejet kóstolhatunk a D’Talipapa piacon, vagy gyönyörködhetünk a naplementében, miközben a tengeren hajókázunk. De nem véletlenül nevezik Boracayt Délkelet-Ázsia Ibizájának, a sziget nem csupán a kikapcsolódáshoz kínál tökéletes alkalmat, hanem az egész éjszakán át tartó bulikhoz is kiváló választás lehet.  

 

Galápagos-szigetek, Ecuador


Nem véletlen, hogy a Galápagos-szigetek szinte minden természet- és a kalandkedvelő utazó bakancslistáján megtalálható. Természetes ragadozók hiányában olyan különleges és ritka állatok találhatók ma is a területen, mint a játékos tengeri oroszlán, vagy az óriás tengeri teknős, amelyeket itt-tartózkodásunk alatt akár egészen közelről is megcsodálhatunk. Minden sziget egyedülálló tájjal büszkélkedhet, így a kopár, fekete vulkanikus kőzetformációk éppúgy megtalálhatók, mint a fehér homokos tengerpartok. Az élővilágban gazdag tengernek és a természeti kincseket rejtő szárazföldnek köszönhetően ez a gyönyörű, 19 szigetből álló vidék fontos helyet foglal el az UNESCO Világörökségi listáján. További érdekesség, hogy a szigetcsoport magát Charles Darwint is megihlette. A híres természettudós 1831-ben kezdődő, öt évig tartó felfedezőútja során látogatott el a Galápagos-szigetekre, és megfigyeléseit végül A fajok eredete című, nagy vitát kavaró művében összegezte.

 

Szantorini, Görögország


Tagadhatatlan, hogy van valami egészen magával ragadó Görögországban és a hozzá tartozó szigetekben. Egyszerűség, szépség, gazdag történelem, mitológia, valamint a kék és a fehér tökéletes harmóniája jellemzi ezt a gyönyörű országot. A festői szigetek közül minden kétséget kizáróan Szantorini az egyik legszebb ékkő, nem véletlen, hogy nászutas-paradicsomként szokták emlegetni. A hatalmas vulkánkitörés nyomán kialakult Szantorini a Kükládok szigetcsoport legdélibb tagja, melyet a sziklafalba épült, hófehér épületeknek, a valószerűtlenül szép naplementének, a kristálytiszta, mélykék tengernek és a fekete homokos tengerpartoknak köszönhetően minden évben turisták milliói keresnek fel. A sziget híres gyönyörű strandjairól, valamint pezsgő éjszakai életéről, ezért a nyugodt pihenés és az aktív nyaralás kedvelői itt egyaránt megtalálhatják számításaikat. Aki erre jár, mindenképpen tekintse meg az ősi romokat rejtő ókori Thirát, a fekete kavicsos Kamari strandot, valamint Pürgosz és Oia városát. Ez utóbbi különlegessége, hogy állítólag innen a legszebb a legendás szantorini naplemente.