"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Új trendek, megújult otthon

Le a régivel, elő az újjal… Lássuk, melyek a 2018-as évet meghatározó lakberendezési trendek!

Ahogyan a divat, úgy a dizájn, a lakberendezés világa is minden évben átalakul, új trendekkel, színekkel és stílusokkal örvendeztet meg minket. Természetesen nincs ez másképp idén sem. Szakértők összegyűjtötték, milyen dekorációs és lakberendezési elemekkel dobhatjuk fel a lakásunkat, ha egy kis változatosságra vágyunk 2018-ban.

 

Íme, néhány mutatós ötlet, amelyből ihletet meríthetünk otthonunk megújításához!

 

Gazdag árnyalatok, ékszertónusok


A 2017-es őszi-téli szezon az érzéki sötét tónusú árnyalatokról szólt, és úgy tűnik, idén ismét hasonlóan merész színtrendek uralják majd a belső enteriőrt. A drámai hatású ékszertónusok a lakberendezők kedvencei 2018-ban! A CountryLiving és az IdealHome szakértői szerint bár a szürke és a hasonló visszafogott árnyalatok biztonságos választásnak számítanak, nem kell leragadnunk a semleges színeknél, amikor otthonunk belső tereit megtervezzük! Az olyan trendi árnyalatok, mint az elegáns smaragdzöld, a mutatós sötétkék, a bársonyos vörös, a kifinomult karamell vagy a feltűnő ibolyaszín otthonos hangulatot és kozmopolita atmoszférát teremtenek minden lakásban. A kísérletező kedvűek bártan próbálkozhatnak akár a lila különböző változataival is! Ez utóbbi különösen népszerűség idén, tekintve, hogy a Pantone a titokzatos, mégis gyönyörű ultraibolya árnyalatot választotta az év színének.

 

Fotó: pinterest.com, spenceronthego.com


Színeket a konyhába!


A fehér legyőzhetetlen örök klasszikusnak számít a konyhában, minthogy tisztaságot és eleganciát sugároz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a merészebb árnyalatok ne férnének meg a lakás ezen helyiségében! Az independent.com szerint eljött az ideje, hogy életet csempésszünk a visszafogott konyhai berendezésbe! A megújult külsőhöz választhatunk mahagóni, szürke, krémszínű, vagy akár kék bútorokat is, ezzel a konyhánk friss és egyedi megjelenésű lesz.

 

 

Virágok és trópusi minták


A virágos minta láttán szinte halljuk, amint Miranda Priestly lenézően felsóhajt: „Virágok, tavasszal? Milyen eredeti…” De tűnjön bármilyen elcsépeltnek is ez a díszítőelem, kétségtelen, hogy a virágminta vidámsággal, színekkel és jókedvvel tölti meg a szobákat, így évek óta nagy sikernek örvend a dekoráció világában. És ahogyan a virágok, úgy várhatóan a 2017-ben népszerű trópusi motívumok sem tűnnek el a lakberendezési boltok polcairól. A nagyméretű levélnyomatok, valamint az egzotikus minták a tányérkészlettől kezdve a zuhanyfüggönyön át egészen az ágyneműhuzatig szinte bárhol helyet kaphatnak a lakásunkban.

 

 Fotó: etsy.com, api.shopstyle.com

 

Japán tökéletlenség  


A japán vabi-sabi szemlélet középpontjában a tökéletlenség ünneplése áll. Ez az ősi filozófia – melynek jelszava: „szépség a tökéletlenségben” – mára a lakberendezés világában is tetten érhető. Sőt úgy tűnik, 2018-ban az egyik legfelkapottabb trendnek számít! A vabi-sabit könnyen becsempészhetjük otthonunkba néhány rusztikus megjelenésű bútorral, természetes anyaggal, esetleg egy-egy autentikus, kézzel festett vagy kézzel készített tárggyal. A lényeg, hogy bátran engedjünk teret az apróbb hibáknak is!

 

Fotó: dzinetrip.com


Fémes részletek 


A fémes kiegészítők modern, divatos külsőt kölcsönöznek a lakás egyes helyiségeinek, a fürdőszobától kezdve a nappalin át a konyháig. A 2018-as évi lakberendezési trendek egyik nagy kedvence a sárgaréz, amely nemcsak a bútorokon, de a tükrökön, a lámpákon és az egyéb dekorációs tárgyakon is nagyon jól mutat, kifinomulttá és egyedivé varázsolja otthonunkat.

 

 Fotó: pinterest.com

 

Természetközeliség


2018-ban kifejezetten divatosnak számít az olyan természetközeli anyagok használata a lakberendezésben, mint a fa, a kő, a bambusz vagy a márvány. Ezek a gyönyörű anyagok időtlennek számítanak, mégis rendkívül modern és friss hatást keltenek.