"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Az álmok legújabb hajója

Fényárban úszó terek, grandiózus látványvilág. Így fest a harmadik évezred technikai megoldásaival megálmodott legújabb óceánjáró, a Celebrity Edge.

A Titanicról mondták, hogy „az álmok hajója”. És valóban, a maga korában műszaki megoldásaival, az első osztály utasainak kínált fényűző belső terekkel és szolgáltatásokkal messze felülmúlta riválisait. Száz évvel a Titanic után a tengeri utazás továbbra is őrzi időtlen varázsát. Kihajózni a végtelenbe vesző horizont felé, az ismeretlen meghódításának romantikus varázsával ajándékozza meg az utazót. Mindezt megnyugtató biztonságban és páratlan kényelemben. Akik megtapasztalták milyen egy óceánjáró fedélzetén, könnyen válnak függővé, és mindig visszavágynak ehhez az izgalmas utazási élményéhez.

 

A mérnöki találékonyság az elmúlt száz évben óceánjárók sokaságát álmodta meg, grandiózus dimenzióival egy mai hajó befogadóképességében, méreteiben többszörösen szárnyalja túl a száz évvel ezelőtt született legendás gőzöst. A még többet, még nagyobbat elv úgy tűnik elérte felső határait, hisz a legnagyobb hajókon a személyzettel együtt ma már egy kisvárosnyi ember (közel 9000 fő) utazhat egy időben. A mérnöki szándék manapság a még meghökkentőbb, még fényűzőbb jelzőkkel illetett korábbi határokat igyekszik tovább tágítani.

A Celebrity Cruises legújabb Edge hajóosztálya ennek ékes példája. A Celebrity Edge vízre bocsátását ünnepelő vendégek idén decemberben tapasztalhatják meg először, hogy az alkotók nem titkolt célja visszatérni az óceánjárók történetének hőskorához. Ahhoz a korhoz, amelynek hatalmas és pompázatos terekben bővelkedő hajótesteit – fényes csillárú éttermeit és grandiózus lépcsőházait – filmekből vagy regényekből mindannyian jól ismerjük. A Celebrity Edge azonban nemcsak életre kelti ezt a hagyományt, de meg is újítja azt: a legmodernebb technikai megoldásaival, innovatív és kreatív kikapcsolódási lehetőségekkel, valamint a legkényesebb ízlést is kielégítő gasztronómiai kínálattal ötvözi a tradíciót.

 

A Grand Plaza névre keresztelt „városközpontban” egyszerre találunk hatalmas közösségi tereket, amelyek a tengerparti városok mindig nyüzsgő főtereit juttatják eszünkbe és olyan, a hajózás semmi máshoz nem hasonlítható élményét adó megoldásokat, mint a különleges hangulatú Kitárulkozó folyosó (Exposed corridor), amelynek falaiban láthatóvá válnak a hajótestet stabilizáló, dísztelenségükben is gyönyörű acélbordák. Vagy az Inga (The Pendulum), amely lassú és fenséges lengésével az óceán mozgását követi szüntelen.


A Grand Plaza a különböző napszakokban más-más hangulattal, színvilággal és élményekkel várja az utazókat. Itt található a Celebrity hajók egyik ikonikus törzshelye, a kihagyhatatlan Martini Bár, amely felett – a már említett hőskort idéző – roppant díszcsillár függ méltóságteljesen. A 7 tonnás művészeti alkotást, amely pillanatok alatt a Celebrity Edge jelképévé vált, 765 világító led „penge” fényjátéka teszi különlegessé és megunhatatlanná. Ugyancsak a hajó szívében található a 27 speciális étterem, bár és kávézó.

A hajó talán legszembetűnőbb eleme a világ első, tenger fölött lebegő terasza, amelynek funkciója aszerint változik, hogy éppen melyik szinten állomásozik. A legfelső állásában romantikus, csillagfényes vacsorák helyszíne, a 14. szinten a medencekomplexumot kiegészítő, a víztükör felé nyitott napozóterasz, az 5. szinten pedig különleges, szabadtéri étteremmé alakul át. Amikor a lebedő terasz a vízfelszínhez simul, a kishajós partraszálláshoz nélkülözhetetlen be- és kiszállást kényelmessé tevő mólóként funkcionál. Ez a többfunkciós tér maga a víztükör felett lebegő varázslat, amely nem véletlenül kapta a Varázsszőnyeg (Magic Carpet) nevet.

A Celebrity Edge további design megoldásai, szolgáltatásai garantáltan jó néhány meglepetést tartogatnak még a fedélzetre lépők számára. A kötelező szolgáltatási és látványelemek, sport és pihenési lehetőségek is újraálmodott formában kaptak helyet a fedélzeten. A tenger felé néző, teraszos medence szint egy tágas aszimmetrikus tér, amelynek közepén helyezkedik el a 23 méteres medencét, vízben álló napozóágyakkal. A medenceszint egy másik újdonsága a két lenyűgöző, martinis pohár formát idéző jakuzzi, valamint a víztükör irányába tájolt privát pihenőkabin.

 

A Celebrity Edge minden korábbinál impozánsabb új lakosztályokat kínál. Az Iconic Suite hatalmas panorámás teraszán saját jakuzzi, a kétszintes Edge Villákban pedig kert és egy merülőmedence található. A lakosztályok utasai számára emellett a többi utastól elkülönült pihenést nyujtó VIP napozóterasz, étterem és társalgó áll rendelkezésre a nyugodt kikapcsolódáshoz. 

A Celebrity Edge által kínált új élményeket, talán az óceánjáró egyik első látogatója fogalmazta meg a legtalálóbban, amikor háromfedélzetnyi magasságból végigtekintett a Grand Plaza forgatagán: „Íme, a bizonyíték, hogy Atlantisz nem is süllyedt el… csak megújult. És most itt úszik velünk a világ tengerein…”