"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

A város, amely soha nem alszik

Las Vegas az amerikai álmot kereső kalandorok, boldogsághajhászok és kiruccanó családok úti célja.

Nevada állam oázisa kezdetben vasúti munkások szálláshelye volt, majd a szerencsejáték legalizálását követően, a harmincas években sorra nyíltak a kaszinók, és mára a világ szórakoztatóipari fővárosává nőtte ki magát.

De milyen is a város, amelyik soha nem alszik? Nappal érdemesebb a környéken tenni egy kis kiruccanást, hiszen éjszaka ismerhetjük meg Las Vegas igazi arcát. Körülbelül 50 kilométerre fekszik a Hoover-gát, amelyet a világ csodái közé sorolnak. A hatalmas vízerőmű Neveda és Arizona állam határán épült, ezért csak pár lépést kell tennünk, és máris egy másik időzónába lépünk.


Megnézhetjük a híres Stratosphere Towert is, amely a maga 350 méterével a legmagasabb az összes épület közül, a tetején pedig még egy vidámpark is elfér. Séta közben láthatsz cikázó trameket, a város jellegzetes kötélvasútjait, amelyek sofőr nélkül szállítják utasaikat egyik szállodától a másikig. Kellemes meglepetés, hogy az MGM villamoson az utazást ingyen lehet igénybe venni.


Néhány éve nyílt meg a gengsztermúzeum, amely a szerencsejáték és a hozzá kapcsolódó szervezett bűnözés, a maffia ereklyéit vonultatja fel az 1930 és 1980 közé eső fénykorból. Érdekesség, hogy a múzeum ötlete Las Vegas egykori polgármesterétől származik, aki ügyvédként híres bűnözőket védett a törvény előtt.

A város főutcáját, a Stripet a leghíresebb szállodák szegélyezik. Minden szálloda más-más stílusban épült: láthatsz mini Eiffel-tornyot a Paris előtt; az MGM Grand Hotel bejáratánál pedig 15 méter magas aranyoroszlán magasodik. De itt vannak a filmekből ismerős óriások is: a Ceasars Palace az ókori Róma világát idézi meg, a Mirage-ban pedig állónap eleven fehér tigrisek róják lusta köreiket.


A sivatagi hőség csillapultával Las Vegas is feléled, fény- és színözönt zúdítva ránk. Mindenütt lézerreklámok villódznak, az aktuális éjszakai szórakoztató műsorokat hirdetve: bokszmérkőzések, cirkuszi mutatványok, táncos, zenés előadások közül válogathatunk, csak a pénztárcánk szabhat határt választásunknak, de ez Las Vegasban minden másra is igaz.

Számtalan kápolna eshet utadba, a gyors és bonyodalommentes házasságkötés lehetőségét nyújtva. Csupán a tizennyolcadik életévet kell betölteni, engedélyt vásárolni, és pár óra alatt gazdagabbak lehetünk egy férjjel vagy egy feleséggel.


A fény városában tehát lüktet az élet, amit nem lehet megunni...