"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Az ország gasztromakettje

Pompás étkek, zamatos italok kóstoltatják magukat a megújult Gourmet Fesztiválon – a Millenárison - június 7. és 10. között.

A Gourmet Fesztivál a hazai gasztronómiai események egyféle esszenciája, a „gasztrorendezvények rendezvénye”, amely több mint száz kiállítóval Magyarország minden szegletéből a legjobb ízeket mutatja be. Itt adnak randevút egymásnak Magyarország legjobb éttermei, vidékről és Budapestről egyaránt, legkiválóbb borászatai s újdonságként a legjobb borok mellett kézműves sörök is versenyre kelnek a látogatók szimpátiájának elnyerése érdekében. Itt kóstolhatjuk meg a legínyesebb hazai ízeket, legyen az kolbász, sajt, sütemény vagy lekvár.

 

 

A fesztivál Magyarország „gasztronómiai makettje”, ahol egy helyen elérhető szinte az összes olyan kulináris élvezet, amiket egyébként csak hosszas utánjárással élvezhetünk. A Gourmet az a hely, ahol egy helyen „kóstolhatjuk” meg egész Magyarországot. A Gourmet Fesztivál elhivatottan vonultatja fel érvről évre a legjobb éttermeket, borászatokat, pálinkafőzdéket, miközben nem feledkezik meg az őstermelőkről, de a hamisítatlan piaci hangulatról sem.

 

Az idei Gourmet – és ez az egyik nagy újítás - egy komplex ízélményt igyekszik nyújtani úgy, hogy a kiváló éttermek étkei mellé a legjobban illő borokat kínálja, hiszen eleve minden egyes étterem mellé egy-egy borászatot társít, tehát az étel és ital harmóniáját a legilletéskesebb szakemberek ajánlásával élvezhetjük.

 

A megújult fesztivál célja a gasztronómiai ismeretterjesztés mellett, hogy olyan élményeket, ízeket, benyomásokat adjon a kilátogatóknak, amivel gazdagítani, színesíteni tudják majd a mindennapi falatozásaik során az étkezési szokásaikat. A Gourmet Fesztivál igyekszik minél teljesebb képet adni a hazai gasztronómia csúcstermékeinek és szolgáltatóinak világáról.

 

A gasztronómia magas szintjét művelő és a rendezvényen kiállító  egységek névsorát olyan nevek gazdagítják, mint a Costes Étterem, Pest-Buda Bistro, Mandula Étterem és Bor-Bár, Bock Bisztró, 21 - Magyar Vendéglő, Tigris Étterem, Café Pierrot Étterem, Rosenstein Vendéglő, Mezzo Music Restaurant, Kistücsök, Arany Kaviár Étterem, Pastrami Étterem és Kávéház. Az eddigi kiállítókon kívül sütnek és főznek még: Fülemüle és a Boscolo Salon Étterem, a Spazio Caffé Manuel Bisztró, a Borkonyha, a szentendrei Rosinante Étterem, a székesfehérvári 67 Étterem, a veszprémi Chianti Étterem, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, a perbáli Walter Vendéglő, a győri La Mareda Étterem, valamint a Borkonyha és a Villa Bagatelle. Itt lesz még az ínyencek nagy örömére az Agárdi Pálinka Vendéglő, az encsi Anyukám mondta, Pannonhalmáról a Viator Apátsági Étterem és Borbár, a rácalmási Jankovich-kúria, Viszről a Chateau Visz és a Bajai Halászcsárda – Budapest. Kényezteti a vendégeket a Baldasti’s Grand, valamint Kitchen és annak sem kell több órát autóznia, aki a Káli Art Inn ízeit kóstolná meg, hiszen ők is képviseltetik magukat az eseményen.

 

A hétvége megédesítésére olyan cukrászdák vállalkoznak, mint a Gerbeaud, Pataki, Auguszt cukrászda, valamint a Lila körte café és a soproni Harrer cukrászda.

 

Az ízek és zamatok mellett idén kulturális élvezetek is gazdagítják a programot. A  kisebbeket az Alma együttes és Bognár Szilvi gyermekműsora várja majd, de fellép a Kerekes Band, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom band, Váczi Eszter Quartett, Harcsa Veronika Quartett, lesz Kisccsillag Akusztik és a Gitár Trió és az életvidám egzotikus táncőrületről a !DelaDap gondoskodik majd.