"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Öröm az utcán

Már Magyarországon is hódít a street food kultúra. Ezúttal egy különlegesen ízletes fesztiválon!

Az utcai étkezés egyre jobban a mindennapok részévé válik. Ezt már a régi Rómában is tudták, de míg a régi idők pórnépe a konyha hiánya miatt választotta ezt az étkezési formát, addig a modernitás korában már az idő rövidsége, a „mindig rohanunk valahova” életmód keltette új életre az utcai étkezést.

 

 

Amíg Bangkokban mozdulni sem lehet az utcai mini kifőzdéktől, apró sütödéktől és a velük járó jobbnál jobb illatoktól, addig Los Angelesben vagy San Franciscóban néhány éve már fesztivált rendeznek a gasztronómiai újhullámnak, sőt Tom Parker Bowles ízes bevezetőjével könyv is jelent meg híres séfektől arról, milyen az utca konyhája a világ számtalan pontján.

 

A street food hangulata egészen egyedülálló, hiszen mindenképp jó társaságban enni, főleg különleges helyen, különleges pillanatban. Ha szép az idő, a kollégákkal az irodából kiszabadulva egy kellemes szendvicset falatozva lophatunk a napsugarakból. Máskor pedig egy kivételesen jól sikerült parti után, hajnalban a barátokkal meleg levest szürcsölgetve idézzük fel az elmúlt pár óra legszebb emlékeit.

 

Idén Magyarország is csatlakozik ehhez a különleges hangulatvilágához a Dining Guide, Magyarország első számú gasztronómiai útmutatója szervezésében.

2012. szeptember 7-től 9-ig újraéled a Hold utcai Vásárcsarnok. Hiszen aki főz, annak a legfontosabb állomás a piac. Minden itt kezdődik, a színek ezernyi árnyalatánál. Itt születik meg az ötlet, az illat, az íz, amely a vágódeszkán kezdi, és az asztalon végzi.

 

Ezen a hétvégén viszont az utca költözik a piacra. A zöldségektől, gyümölcsöktől roskadozó asztalok helyett most a legjobb hamburgeres, a legfantáziadúsabb gyrosos, azaz egy falat hamisítatlan Görögország várja az érkezőket. A legillatosabb kínait kóstolhatjuk Wang mestertől, a legízletesebb sonka kerül terítékre a „Sonkás”-tól, hiszen az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz sonkát együnk. Az Aranykaviár étterem a legoroszabb pezsgőt és kaviárt vegyíti egy kevés osztrigával, amely mellett egyszerűbben bár, de semmihez sem hasonlítható ízvilágával bújik meg a legfinomabb lángos, a legtejszínhabosabb gofri vagy az egyedi fagylaltok ezernyi hideg gombócát kínáló Fragola. Mindezek mellé kézműves bor és sör, valamint hamisítatlan olasz ManueL kávé várja a látogatókat.

 

Ha valaki egy kicsit a saját munkáját is bele szeretné tenni abba, amit megeszik, együtt főzhet a sztárséfekkel, vagy ismert gasztrobloggerekkel beszélgethet csipegetés közben a virtuális szakácskönyvírás titkos világáról, s ha valami egészen egyedire vágyik, eddig ismeretlen, vadonatúj éttermek bevezető fogásait kóstolhatja végig.

 

A legapróbbakra is gondolva, egész hétvégén gyerek-főzőverseny várja az újjáéledt csarnokban a legfiatalabb fakanálforgatókat.

 

Minden tekintetben új élmény születik ezen a hétvégén, vegyünk hát részt benne! Látogassuk meg Budapest első vásárcsarnokát a Hold utcában, s éljük meg a pillanatot, az étkezés egy egészen egyedülálló pillanatát.

 

Bővebb információ az első magyarországi Street Food Show-ról ezen a linken olvasható.