"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

A mélyhangú szőke

Budapesten ad koncertet novemberben a világ egyik legismertebb és legjobb dzsesszénekese, Diana Krall.

Diana Krall egyike a világ legkeresettebb dzsesszelőadóinak, albumai milliós nagyságrendben fogynak, díjak tucatjait nyerte meg, a közönség imádja. Elsőrendű zongorajátéka, mély hangja és jellegzetes énekstílusa teljesen egyedi előadásmóddal párosul. 1964-ben született Kanadában, Nanaimo városában. Édesapja, James Krall szintén dzsesszzongorista volt, és óriási lemezgyűjtő. Diana 4 évesen zongorázni tanult, s 15 évesen már szülővárosának lakosait kápráztatta el játékával.

 

 

A második legfontosabb dzsesszénekes

 

Zenei képzettségét az Egyesült Államok neves konzervatóriumaiban tökéletesítette: Boston, Los Angeles, New York legjobb oktatóinál és dzsesszelőadóinál tanult.
Első albuma 1993-ban jelent meg egy független kanadai kiadónál Stepping Out címmel, ezután évente-kétévente adott ki lemezeket. A világ dzsesszrajongói leginkább az 1999-ben megjelent The Look Of Love albuma kapcsán ismerték meg. Ezért a lemezért Grammy-díjat nyert dzsesszkategóriában, és az első dzsesszalbum volt a világon, melyet az „Év Albuma” díjra is jelöltek. Világszerte több mint 15 millió lemezt adott el; 2009-ben a Billboard magazin a 2000-es évek második legfontosabb dzsesszénekesének választotta, megerősítve, hogy minden idők egyik legjobban eladható zenészéről van szó. Harmadik, All For You: A Dedication to the Nat King Cole Trio című lemezét is Grammy-díjra jelölték, és 70 héten keresztül maradt a Billboard dzsesszsikerlistáján. Ő az egyetlen énekes, akinek nyolc albuma is első helyen nyitott ezen a listán. 2001 szeptemberében világ körüli turnéra indult, ezt követően jelent meg első élő albuma Diana Krall – Live in Paris címmel. A lemezen olyan emblematikus slágerek is hallhatók, mint Billy Joel Just The Way You Are, vagy Joni Mitchell A Case of You című nótái. 2004-ben bekerült a kanadai Hírességek Csarnokába (Canadian Walk of Fame).

 

Híres zenészházasság

 

2003-ban a híres angol énekes-dalszerző, Elvis Costello felesége lett. Costello karrierje az 1970-es évek elején a londoni pub-rock szcénában indult, majd a brit punk/new wave mozgalom

ZENE
Zene

egyik alapítója lett. Esküvőjüket Elton John London melletti birtokán tartották. 3 évvel később Diana ikreknek (Dexter Henry Lorcan és Frank Harlan James) adott életet. Diana Krall eddig kétszer járt Magyarországon, legutóbb 2009 novemberében. Mindkét alkalommal fergeteges sikerű teltházas koncertet adott. Harmadik fellépésére 2012. november 13-án, kedden este kerül sor a Budapest Sportarénában.

Miután a művésznő híres arról, hogy jobban szeret kisebb helyeken játszani, így nálunk is az úgynevezett színházi kialakítású Aréna terembe lehet a belépőket megvásárolni a vélhetően ezúttal is remek hangulatú koncertre.

 

Jegyek a www.livenation.hu oldalon, illetve a TICKETPRO országos hálózatában kaphatók.