"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Advent Kölnben és Bonnban

A karácsonyi időszak közeledtével érdemes gondolni arra is, hogy az ünnepi felkészülés emlékezetes legyen.

A karácsonyfa állításának története Németországból ered, így nem csoda, hogy az itteni meseszép ünnepi vásárok különlegességeket rejtenek. Míg Kölnben a Dóm impozáns látványa és a középkort idéző hangulat, addig Bonnban az adventi naptárrá változó Városháza teszi különlegessé a karácsonyi vásárt.

 

 

Köln

 

Az elbűvölő Rajna parti városban immár hét karácsonyi vásár várja a vendégeket. A vásárok széles választéka rejteget hagyományőrző karácsonyi, középkori piacokat és design vásárokat egyaránt. Az elbűvölő karácsonyi kavalkádra évente közel 2 millióan kíváncsiak advent idején. Az egyik legkülönlegesebb helyszín a kölni Dóm, amely impozáns látványt nyújtva magaslik a 150 feldíszített karácsonyi stand fölé. A város legmagasabb karácsonyfáját is itt állítják fel minden évben. A vásári forgatagban számos ínycsiklandó, helyi édesség és forralt bor között válogathatunk.

 

Nyitva tartás: 2011. november 26-től december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.

 

Bonn

 

Az egykori német főváros, Bonn, hangulatosan kivilágított utcáival, a Münsterplatz, Friedenplatz Vivatsgasse és a Windeckstraße lenyűgöző karácsonyi vásáraival várja a látogatókat. December első napjától a régi városháza egy hatalmas adventi naptárrá alakul át, mely minden nap egy-egy újabb ablak kivilágításával jelzi az ünnep közeledtét. Emellett karácsonyi koncertek, programok és egy 280 négyzetméteres korcsolyapálya gondoskodik a feledhetetlen élményről.

 

Nyitva tartás: 2011. november 23-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.