"Egy veleszületett hallássérült, egy mellrákból gyógyult és egy kerekesszékes maratonfutó nő – mi a közös bennük? (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Nők, akik újjászülettek

Egy veleszületett hallássérült, egy mellrákból gyógyult és egy kerekesszékes maratonfutó nő – mi a közös bennük? (x)

Mindhárman életük egy nagyon nehéz szakaszán vannak túl. Mélyen voltak, de hittek magukban és az újrakezdésben. Főnix-madárként újjászülettek. Személyes történetükkel most erőt adnak másoknak. Nekünk, akik bármikor kerülhetünk kilátástalannak tűnő élethelyzetbe. Azoknak, akik most életük legnehezebb időszakát élik, és erre a legnagyobb szükségük van. Akik talán éppen az újbóli talpra állásért küzdenek, de ahhoz sincs erejük, hogy az első lépéseket megtegyék. Vagy már elindultak, de nem értek küzdelmes útjuk végére.

 

Richter Főnix Közösség legújabb tagjai a nyilvánosság előtt vállalják történetüket, amelyet egy-egy kisfilmben mesélnek el a Richter a Nőkért weboldalán.

 

Teremtsd újjá önmagad! – szól a Richter Gedeon Nyrt. által két évvel ezelőtt elindított közösségépítő program, a Richter Főnix Közösség mottója. Immár harmadik alkalommal bátor nők mesélnek küzdelmeikről. Történetüket most nyíltan és őszintén vállalják, hogy példájukkal másokat is bátorítsanak.

 

"Mélyen legbelül van egy nagyon jól becsomagolt túlélőcsomag, amit mindenki ki tud bontani. Vész esetén ez a fajta erőtartalék mindenkiben benne van" – vallja Szekeres Pál olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok vívó, aki harmadik éve támogatja védnökként a Richter Főnix Közösséget.

 

A Richter Főnix Közösség új tagjai

 

2020-ban önmagunk elfogadásáról, az önmagunkkal való törődés fontosságáról és az önmegvalósításról szólnak azok a történetek, melyek a Richter a Nőkért oldalon láthatóak. Ismerjük meg őket!

 

Réder Tímea hallássérültként küzd az elfogadásért. Gyermekkorát végigkísérte a megbélyegzettség, kirekesztettség és a közöny fájdalmas légköre. Miután sikerült elfogadnia saját magát, új cél fogalmazódott meg benne: sorstársainak szeretné megmutatni, hogy nem szabad feladni. Elvégezte a jelnyelvi tolmácsképzőt, egy hallássérülteket segítő mentorprogramot, emellett pedig utolsó éves audiológus-hallásakusztikus hallgató. Jelenlegi munkahelyén, egy hallásdiagnosztikai központban gyógypedagógiai asszisztensként játékokkal segíti a mentálisan sérült gyermekek vizsgálatát. A Réder Tímeáról készült portrét itt nézheted meg.

 

Sárosdy Zsuzsanna házassága válságba jutott. Majd egy újrakezdés után kapcsolatukban megtörtént a csoda, és ismét egymásba szerettek. Ekkor jött a pofon: Zsuzsa mellrákos lett. Nagyon mélyre került és csak azt tudta, hogy végig kell csinálnia. Miután megszületett benne a hála érzése azért, mert életben van, elkezdett igazán boldoggá válni. Sorstársait is arra biztatja, hogy higgyenek a gyógyulásban, törődjenek saját magukkal és értékeljék az életüket. Zsuzsanna filmjét itt tekintheted meg.

 

Sarkadi Krisztina 14 évesen fára mászás közben leesett, és két helyen eltörte a gerincét, emiatt kerekesszékbe kényszerült. Hamar megbarátkozott a helyzetével, és aktív életet élt: tanult, dolgozott, férjhez ment és életet adott két gyermeknek, majd az első női kerekesszékes maratonfutóként egészen az athéni paralimpiáig jutott. Sokat tett azért, hogy segítse a mozgássérültek társadalmi elfogadását Magyarországon, de ma már a család áll az első helyen az életében: férjével és gyermekeivel kiegyensúlyozott életet élnek. Ismerd meg Krisztina történetét a róla szóló portréfilmből.

A kisfilmek Richter a Nőkért weboldalon tekinthetők meg, amelyek elkészítésében ez alkalommal is az ismert televíziós személyiség, Jakupcsek Gabriella vett részt. Az idei év újdonsága, hogy a három Főnix kisfilmjén túl négy további bátor nő írásos történetéből is erőt meríthetünk.

 

A Richter Főnix Közösség  korábbi példaképei

 

Koraszülés, stroke, illetve a látás elvesztése – ezeket a nehézségeket járták körbe a 2019-ben bemutatott történetek. Földvári Nagy Zsuzsanna, Keresztesné Sándor Katalin, Nyikes Fatime nemcsak megküzdöttek saját kihívásaikkal, hanem kellően bátrak és erősek voltak ahhoz, hogy alapjaiban változtassák meg életüket.

 

Elszakadás, függőség, betegség, stressz – ezeket a problémákat ölelték fel a 2018-ban

SZEKERES PÁL
"Mélyen legbelül van egy nagyon jól becsomagolt túlélőcsomag, amit mindenki ki tud bontani. Vész esetén ez a fajta erőtartalék mindenkiben benne van"
bemutatott történetek. Kozmér Alexandra, Szabó Csilla, Lévai Ildikó, Balogh Csilla és Fehér Andrea a nehéz pillanatokból sikeresen felállva, főnix madárként kezdtek új fejezetet életükben. Történetük megosztása óta gyakran találkoztak olyan sorstársakkal, akik nem csak inspirációt, de erőt és megoldási módokat is merítettek a bemutatott életútjaikból.

 

Bátor nők, akik újjáteremtették önmagukat – újabb inspiráló élettörténetek, hogy erőt meríthessünk a mindennapokhoz.

La femme La femme cikke 2020. március
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.