"Pannónia Grand Hotel néven 1915-ben nyitotta meg vendégei előtt kapuit Pécs legelegánsabb szállodája, a mai Hotel Palatinus.(X)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

100 éves Pécs szecessziós gyöngyszeme

Pannónia Grand Hotel néven 1915-ben nyitotta meg vendégei előtt kapuit Pécs legelegánsabb szállodája, a mai Hotel Palatinus.(X)

A Hamerli család által alapított régi kesztyűgyár és üzlet helyén építtette Hamerli Imre a ma is működő szállodát, mely Pécs legfontosabb utcájának képét jelentősen meghatározza.

 

A centenárium alkalmából a hotel egész éven át tartó különleges programokat és akciókat kínál: a gasztronómiai különlegességek szerelmesei századfordulós finomságokat kóstolhatnak, mindössze 1915 forintos születésnapi áron. Szervezett keretek között megtekinthetők a szobák, ahol hírességek laktak, olvashatók a neves vendégek vendégkönyvbe írt üzenetei, és nem utolsó sorban lehull a lepel a színfalakról! Az év minden 100. napján tematikus programokkal kiegészített időutazás részesei lehetnek a Pécsre látogatók.

 

 

Századeleji hangulatban

 

A belváros szívében áll egy patinás szálloda 1915 óta. A közel egy évszázadnyi idő alatt sokat megért falak, ha beszélni tudnának, elmondanák, hogy a főutcára néző lakosztályaiban nem kevésbé híres vendégek laktak már, mint José Carreras, Plácido Domingo, a Habsburg-dinasztia több tagja, Jiri Menzel és még sorolhatnánk. Mesélnének a mindenkori igényekhez kialakított vendéglátásról: a 20-as, 30-as évek színházáról, a Gösser Söröző és Bowling Bár éjszakába nyúló mulatságairól, a báli időszak teltházas báljairól, arról, hogy 1923. október 30-án Bartók Béla is adott zongorakoncertet a szálloda dísztermében.

 

Az idő múlásával a szállodát több alkalommal is felújították kívül-belül, de szecessziós stílusát mindvégig megőrizte. Jelenlegi formájában a századeleji hangulat és a modern, kifinomult ízlés jól megférnek egymás mellett. A klasszikus szállodai szobák mellett a patinás Palatinus Étterem, a mediterrán hangulatú Relax Stúdió kellemes kiegészítője egy egész napos városi csatangolásnak. Tavasztól őszig a mindig nyüzsgő főutcára nyíló éttermi teraszon elfogyasztott méltán híres villányi bor vagy a kávékülönlegességek felejthetetlen élményt nyújtanak.

 

A lélegzetelállító bálterem a világhírű zeneszerző, Bartók Béla nevét viseli. A történelmi atmoszférát sugárzó, szecessziós ornamentikájú, 300 főt befogadó díszterem a mai napig méltó ünnepi helyszíne a régió és a város legnevesebb báljainak, elegáns esküvőknek, egyedi színhelye nemzetközi eseményeknek, fogadásoknak. A modern kor igényeinek megfelelő szobák kávé- és teabekészítéssel várják a vendégeket, a szálloda teljes területén ingyenes wifi vehető igénybe. A városba látogatók részére mélygarázs parkoló is rendelkezésre áll.

 

A százesztendős, szecessziós stílusú műemléképület kihagyhatatlan helyszínként várja a Pécsett még nem járt vagy visszatérő vendégeket. Az egész éven át tartó centenáriumi eseménysorozatról a szálloda honlapján adnak részletes tájékoztatást: http://www.danubiushotels.hu/szallodak-pecs.

La femme La femme cikke 2015. augusztus
címkék:
Történelem
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.