"Csaknem húsz adventi vásár és karácsonyi falu nyitja meg kapuit a napokban az osztrák fővárosban. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Karácsony előtt Bécsben

Csaknem húsz adventi vásár és karácsonyi falu nyitja meg kapuit a napokban az osztrák fővárosban.

A Bécsi Piacfelügyelet adatai szerint tizenhét adventi vásárnak és egyéb piaci jellegű karácsonyi rendezvénynek ad otthont idén az osztrák főváros. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kül- és belföldi látogatók összesen 873 standnál szürcsölhetik a forró puncsot és forraltbort vagy válogathatnak a kézműves karácsonyi ajándékok között.

 



A legnagyobb karácsonyi vásár idén is a Városháza előtt felállított Bécsi Adventi Varázslat, amelynek képeskönyvbe illő kulisszái évente mintegy hárommillió látogatót vonzanak Ausztriából és külföldről egyaránt. A 26. alkalommal megrendezett Christkindlmarkt elsősorban a családokról szól. A gyerekeket Jézuska-műhely, Jézuska-expressz, Mennyei Postahivatal és jászolkiállítás várja, míg szüleik 144 stand kínálatából válogathatnak, amelyek a kulináris élvezetek mellett változatos kézműves ajándéktárgyakat és karácsonyfadíszeket is kínálnak. Szintén a hagyományos vonalat követi az Am Hof karácsonyi vására, ahol a kézzel készített ajándéktárgyakat ékszerek, antikvitások és műalkotások egészítik ki. Különösen hangulatos a spittelbergi karácsonyi vásár, ahol a macskaköves utcácskák biedermeier homlokzatai előtt több mint száz árus kínál kerámiát, ékszereket és kézműves termékeket. Az egykori bécsi kórház parkjában (Altes AKH) helyet kapó tradicionális karácsonyi falu idén új elemmel, egy kis jégpályával egészült ki, ahol korcsolyázni és curlingezni lehet. Az ötven stand mellett élő jászol, nosztalgia-körhinta és karácsonyi vonat várja a legkisebbeket. A karácsonyi hangulatról toronyzenészek, kórusok és énekegyüttesek gondoskodnak. Ausztria leghosszabb jászlával ünnepli fennállásának 25. évfordulóját az Altwiener Christkindlmarkt a Freyungon; a monarchia korát idézi a Schönbrunni Kastély előtt felállított elegáns adventi vásár. Itt 75 osztrák és a szomszédos országokból érkezett kiállító kínál bádogjátékokat, nosztalgikus képeskönyveket, bibliai állatseregletet, kerámiákat és kézzel hímzett terítőket az 1880-as évek stílusában. December 28. és január 1-je között az adventi vásár egy pillantás alatt újévi vásárrá avanzsál, hogy a szilveszterezéshez szükséges kellékekkel lássa el az ide látogatókat.

A bécsiek nagy kedvence a barokk Karlskirche előtt megrendezett adventi vásár. Itt a kézműves termékek mellett változatos szórakoztató program, például árnyékszínház vagy tűzijáték várja az időseket és fiatalokat.

 

A modernitás a védjegye a MuseumsQuartier téli programjának: a kivilágított jégpavilonokban rendhagyó puncskreációkat kínálnak, a különleges hangulatról pedig az épületek homlokzatára vetített fények és nemzetközi DJ-k gondoskodnak. A játékos kedvűek curlingezhetnek és jégből készült versenypályán manőverezhetik át a távirányítós autókat.

 

Fotó: vienna.at

La femme La femme cikke 2013. november
címkék:
Karácsony | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.