"Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Közös felfedezés

Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából.

Az „50 tehetséges magyar fiatal” program azt tűzte célul maga elé, hogy a hasonló kezdeményezéseken túlmutató felelősségvállalással a tehetségek elismerésének rangos, mértékadó platformjává váljon. Akik eddig részt vettek benne, visszaigazolták ezt a törekvést. A La femme pedig folytatni akarja, amit elkezdett.

 

Bényei Éva Bernadett számos rangos tanulmányi versenyen szerepelt már eredményesen, mégsem ezek kötik le inkább, hanem a kutatás, az önálló, produktív munka. Horváth Magyary Nóra máig jól emlékszik, első találkozásukkor másfél órán át kérdezgette, beszéltette Évát, hogy megértse kutatásai témáját és célját.

 

 

Kommunikációs szakemberként ugyanis nem járatos a biológiai kutatások területén. Úgy véli, ez a beszélgetés pártfogoltjának is segített, hogy végiggondolja, miként lehet érthetően és mégis érdekfeszítően bemutatni saját tudományos területét egy nem szakmabelinek. A második alkalommal azután már annak módjáról ötleteltek, hogyan lehet a tudomány világát megismertetni a diákokkal. Az együtt eltöltött időből nem csak Éva, de mentora is sokat tanulhatott. A mentor sokat tanult arról, miként is használják a fiatalok a közösségi médiát, míg a mentorált meglátta, mitől is terjed ott egy téma. „Kezdettől fogva lenyűgözött Bényei Éva Bernadett sikersorozata, sorra kapta és kapja a mai napig a díjakat, nemzetközi elismeréseket” – mondta Horváth Magyary Nóra.

TEHETSÉG
„Kezdettől fogva lenyűgözött Bényei Éva Bernadett sikersorozata, sorra kapta és kapja a mai napig a díjakat, nemzetközi elismeréseket”

 

„A mentorprogram során sokat tanultam az előadásmódokról, arról, hogy hogyan kell kiállni a közönség elé, hogyan lehet könnyen megtalálni a közös hangot a hallgatósággal. Egészen biztos, hogy a program alatt elért eredményeim, ha közvetetten is, de szoros kapcsolatban állnak a program során megtanultakkal, előadói képességem fejlődésével. Úgy érzem, hogy mentorom nagyban segítette a fejlődésemet mind emberi, mind szakmai tekintetben. Emberileg sokat tanultam tőle, segített fejleszteni a kritikai látásmódomat. Szakmailag elsősorban azt tanulhattam meg tőle, hogy milyen egy jó vezető, és hogyan kell irányítani egy csapatot. Szerintem a mentorprogram nagyon jó kezdeményezés, szükség van ilyenekre!” – mondta Éva.

La femme La femme cikke 2014. október
címkék:
Karrier | Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.