"Tavasszal induló világkörüli turnéja negyedik állomásaként, 2020. március 19-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Újra Budapesten lép fel Santana!

Tavasszal induló világkörüli turnéja negyedik állomásaként, 2020. március 19-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A Miraculous 2020 elnevezésű koncertsorozattal a világhírű gitáros-énekes Supernatural című albumának huszadik, Abraxas című lemezének ötvenedik évfordulóját ünnepli. A közönség a fél évszázados karrier leghíresebb dalait hallgathatja meg élőben, beleértve a legnagyobb kedvenceket Woodstock-tól a Supernatural albumon át, egészen a mai napig. Slágerekből pedig nem lesz hiány, hiszen a 60-as évek óta Carlos Santana minden évtizedben gondoskodott legalább egy olyan dalról, amely a slágerlisták top10-es mezőnyéig jutott.


Az európai állomásokkal induló Miraculous 2020 turnéját az elmúlt évtizedek dalainak felidézése mellett a holnap „dalainak és himnuszainak” bemutatására szánja a művész. A koncerten az idén megjelent, Africa Speaks című albumról is elhangoznak majd szerzemények, amelyet a The New York Times „Santana 50 éves karrierjének legjobb albumaival egyenértékű” lemezként értékelt.

„Amikor elmész egy Santana koncertre, megtörténik a csoda. Csoda, amely a sötétséget örömmé alakítja. Úgy érzem magam, mintha 20 éves lennék, amikor a színpadon játszom ezzel a bandával, minden dalt megtöltünk energiával. Amikor felmegyünk a színpadra, tudjuk, hogy meg fogjuk érinteni a lelked, megtáncoltatunk, énekelni, üvölteni és nevetni fogsz, elhagyva a mindennapi terheket. Ez a mi küldetésünk, hogy felemeljünk, átalakítsunk, megvilágosítsuk az elméd, hogy magad is elfogadd a saját fényed, és engedd, hogy a csodák és áldások átjárják a szívedet.” – nyilatkozta Santana.


Carlos Santana letisztult és legendásan szenvedélyes gitárjátéka a világ egyik legismertebb zenészévé tette. Érdekesség, hogy a koncertturnén Santana felesége, Cindy Blackman Santana is fellép, a gitáros zenakarának dobosaként.


A mexikói születésű Santana tizenöt évesen kezdett gitározni. 1967-ben az Egyesült Államok nyugati partjára költöztek, s már abban az évben tagja lett az Azteca nevű zenekarnak. Több mint öt évtizeden keresztül – a legkorábbi napjaitól kezdve, amikor úttörő szerepet játszott az afro-latin-blues-rock fúzió kialakításában San Franciscóban – Santana látványos hajtóereje volt a zenei műfajokon, valamint a generációs, kulturális és földrajzi határokon átnyúló művészeteknek. Szerzeményeiben egyesítette az amerikai gitárzenét a latin és a karibi zenei motívumokkal, de stílusában jelen van az afro-pop, az afro-beat, a blues, a folk, a soul, a dzsessz és sok más is. Pályafutása során több mint 90 millió lemezt adott el.


Carlos Santana eddig tizenegy alkalommal járt Magyarországon, először 1983 májusában. A Budapest Sportcsarnokban tartott koncertjének ráadásszünetében tudta meg, hogy fia született: másfél óra varázslat következett. 2004-ben a fia apja zenekarának billentyűseként járt Budapesten. 2008-ban az 56-osok terén rendezett Kapcsolat koncerten több mint 300 ezer ember előtt játszott. 2011-ben a Budapest Arénában tartott koncertjén azt javasolta a közönségnek, hogy a főváros állítson szobrot mesterének, Szabó Gábornak, aki megtanította őt bluest játszani.

Carlos Santana jelenleg a Las Vegas-i Mandalay Bay Resort and Casino-beli House of Blues-ban lép fel, 2019 októberi és novemberi, valamint 2020 januári, februári és májusi időpontokban.


A Miraculous 2020 turné budapesti koncertjére jegyek már kaphatók a koncertet szervező Live Nation oldalán. A turné állomásaira limitált számban VIP csomagok is elérhetők, további részletek a művész hivatalos, angol nyelvű weboldalán.

La femme La femme cikke 2019. november
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.