"Megelevenednek az irodalom klasszikusai- no, nem színpadon vagy filmvásznon, hanem ételben. Az irodalom és a kulinária találkozása az asztalon."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ízekbe foglalt irodalom

Megelevenednek az irodalom klasszikusai- no, nem színpadon vagy filmvásznon, hanem ételben. Az irodalom és a kulinária találkozása az asztalon.

Különös módját találta meg az illusztrációnak egy amerikai ételstylist, Dina Fried. Az irodalom klasszikusainak hangulatát, életérzését egy-egy ételben komponálta meg, és hozzá illő módon tálalta az elkészült fogást. A képek irodalmi fejtörőnek sem utolsók.

 

Fictitious Dishes című könyvben 50 mű került terítékre, és mire az ember végére ér, nemcsak az olvasáshoz jön meg a kedve, hanem bizony az étvágya is. Igaz, nem mindegyik étel ínycsiklandó. A fotókat idézetek és receptek kísérik, emellett érdedes tényeket is elárul Dinah Fried a szerzőkről, műveikről és az ételekről. Az ötlet eleinte szerény projektnek indult, majd Fried annyire belejött a főzőcskébe, hogy évekig kísérletezett. A fotók között látható Twist Olivér felvízezett zabkásája, a Tetovált lányt pácolt hering és főtt tojásos szendvics képviseli, a Nagy Gatsby pazarul terített asztalát látva pedig egyből a múlt század húszas éveinek pezsgő New Yorki estélyein találjuk magunkat. 


Franz Kafka Az átváltozás

Franz Kafka: Az átváltozás
 

Hunter S. Thompson Félelem és reszketés Las Vegasban

Hunter S. Thompson: Félelem és reszketés Las Vegasban
 

Lewis Caroll Alice csodaországban

Lewis Caroll: Alice csodaországban
 

Mark Twain Twist olivér

Mark Twain: Twist Olivér
 

F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby
 

Frances Hodgson Burnett A titkos kert

Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
 

Sylvia Plath Az üvegbura

Sylvia Plath: Az üvegbura

La femme La femme cikke 2014. június
címkék:
Gasztronómia | Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.