"A március 7-i esten színes nőnapi programsorozattal várják az érdeklődőket a Kossuth Klubban. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egy nap a nőkért

A március 7-i esten színes nőnapi programsorozattal várják az érdeklődőket a Kossuth Klubban.

Magyarországra érkezik a kritika által is méltatott Helene Uri, akinek csak Norvégiában több tízezer példányban kelnek el könyvei. Az írónő a Kossuth Klub nőnapi rendezvényének egyik fővendége lesz. Uri második regénye, a Szavak a múltból nőnapra jelenik meg magyarul a L’Harmattan Kiadó gondozásában. Előző, magyar nyelvre lefordított regénye, a Legjobbjaink több mint 70 000 példányban kelt el csak Norvégiában: egyik központi témája a számiknak vagy ismertebb nevükön lappoknak a fennmaradásukért vívott harca. A számik helyzete, megítélésük sok tekintetben hasonló a romákéhoz.

 

 

Egy kisebbséggel, méghozzá a siketekkel foglalkozik Szécsi Noémi legutolsó regénye, a Gondolatolvasó is. A főszereplőnek, a süketnéma Fülöpnek is az asszimiláció és idegenség között kell választania egy olyan 19. századi társadalomban, ahol sosem fogják őt egyenrangúnak tekinteni az ép emberekkel. Helene Urival és Szécsi Noémival Hidas Judit beszélget március 7-én, 18.30-tól.

 

17 órától beszélgetés hallható a skandináv, illetve a kelet-/dél-európai társadalmi modellekről, ahol a következő témakörök lesznek terítéken: Tudta, hogy a magyar maszkulinitásindex 79? S hogy a maszkulinitás bajnokai a japánok, utánuk rögtön Ausztria következik? A skandináv országok maszkulinitásindexe a legalacsonyabb? Valóban a svéd a legfemininebb kultúra? Milyen a nőies társadalom és a maszkulin kultúra? A beszélgetés résztvevői között lesz Andó Éva nyelvész, C. Molnár Emma pszichoterapeuta, Huszár Ágnes nyelvész. A moderátor szerepében Sipos Júlia tudományos újságírót köszönthetjük.

A nőnapi rendezvényt izgalmas koncertek zárják. Fellép Palya Bea és Jónás Vera. A koncertekre a belépő: 2500 Ft elővételben és 3000 Ft az esemény napján, a helyszínen. A beszélgetésekre a belépés díjtalan.

La femme La femme cikke 2015. március
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.