"A Leányvásár operett-produkció július 5-én nyitja meg a 2013-as Szegedi Szabadtéri Játékokat, majd az ezt követő két napon is látható lesz. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A Leányvásárral kezdődik

A Leányvásár operett-produkció július 5-én nyitja meg a 2013-as Szegedi Szabadtéri Játékokat, majd az ezt követő két napon is látható lesz.

A darabot a neves film- és színházrendező, Gothár Péter rendezésében láthatjuk. Érdekesség, hogy kizárólag a fesztiválra készül az operett friss dramaturgiai elemekkel, Varró Dániel zseniális dalszövegeivel és Vinnai András poénoktól hemzsegő párbeszédeivel spékelt verziója. Az eredetileg western-környezetben játszódó darab cselekményét egy egzotikus szigetre ültették át. Az egész előadáson végigvonuló, fő helyzetkomikum a kövérek és soványak ellentétére épül, mely számtalan kacagtató helyzetet szül és a darab egyik fontos bonyodalmát, Tom Miggles álcáját is hangsúlyosabbá teszi.

 

 

 

A látvány is lenyűgöző lesz: tizenhat méter hosszú és tizenkét méter magas az a hajótest, melyben több jelenete is játszódik. Az óriási díszletelem egyik különlegessége, hogy bonyolult szcenikai megoldások révén meg is fordul a hajó méreteihez képest mindössze huszonnégy méter mély színpadon. Az első felvonásban „beúszik” a színre, ekkor a külsejét láthatjuk, a másodikban már a belseje látszódik, az előadás végén pedig „kiúszik” a színpadról.

 

A produkció stábja igazi színházi kuriózum: ezek a művészek kizárólag a Dóm téren dolgoznak együtt, máshol közös produkcióban nem láthatók. Gothár anyaszínházából, a budapesti Katona József Színházból válogatott be több színészt is a darabba, de érkeznek szereplők a Vígből és az Operettből is. Tom Miggles-t Nagy Ervin alakítja, Harrisont Ujlaki Dénes, feleségét Schell Judit, lányukat, Lucy Harissont pedig Bordás Barbara kelti életre. Az ütődött Rottenberg gróf bőrébe Keresztes Tamás, apjáéba Szombathy Gyula bújik. Bessy Kiss Diána Magdolna, a polgármester Hegedűs D. Géza lesz, kisebb szerepekben Kocsis Gergőt is láthatjuk. Az előadás koreográfiáját a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, Juronics Tamás álmodja színpadra, a díszletet Gothár Péter tervezi.

La femme La femme cikke 2013. június
címkék:
Fesztivál | Színház | Tánc | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.