"A lehetőségek végtelenek: menyasszonyi ruha 87 millióért, tollacskás fehér lovakkal húzatott üveghintó, szertartás robottal, űrben és tengerfenéken."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egy „igen” tízmilliárdért

A lehetőségek végtelenek: menyasszonyi ruha 87 millióért, tollacskás fehér lovakkal húzatott üveghintó, szertartás robottal, űrben és tengerfenéken.

A szerelem önmagában nem kerül semmibe, hivatalos megpecsételéséről azonban ez már nem mondható el. Vannak persze szolid, szűk körű házasságkötések, de a gazdagok világában már csak a protokoll – azaz a vagyonreprezentálás és kapcsolatépítés – miatt sem hagyható ki a rokonság, illetve a baráti és üzleti kör.

 

 

Kalligráfus, fotósarok és jégszobor

 

A legtöbb luxusszolgáltatás már-már kommersznek mondható, mint például a lovas hintó, a galamb- vagy pillangóröptetés, a kristálydíszítés és az ezüst étkészlet, az egyedi jégszobrok vagy a csokoládé-szökőkút, de mindig van új a nap alatt. Díjnyertes kalligráfusokkal írathatjuk meg a meghívókat, amelyeket díszes selyemdobozba tétethetünk. Szerződtethetünk az estére bébiszittereket, sőt autentikus kubai szivarsodrókat is, valamint kérhetünk a – mutatóujjával az exponáló gombra ragadt, kimerülten cikázó – fényképész mellé egy önkioldós elven működő, szeparált fotósarkot is (ahol várhatóan a legvállalhatatlanabb fényképek készülnek). Egy amerikai szervezőiroda pedig a legélethűbb sztárhasonmásokat ígéri a partira, például kibérelhetjük az Angelina Jolie – Brad Pitt párost, valamint Britney Spearst is.

 

Akiknek nem elég a földön állva kimondani

 

2005-ben egy fiatal nepáli pár ténylegesen a fellegekben járt a boldogságtól, ugyanis a Mount Everest tetején esküdtek örök hűséget egymásnak. 2008-ban pedig a Virgin Galactic szóvivője megerősítette, hogy egy pár valóban az űrben házasodott össze. Akiket azonban a magasságok helyett a mélységek vonzanak, azok számára egy iroda víz alatti ceremóniákat hirdet a kolumbiai San Adres szigetén: a kristálytiszta tenger mélyére még a tortát is leviszik.

Tavaly a halhatatlan szerelmet egy kanadai pár úgy szimbolizálta, hogy az esküvői fotózás tematikája egy zombitámadás volt. Tény, hogy „véresen” komolyan vették, és legalább nem lesz unalmas végignyálazni az unokáknak a néhai fényképalbumokat.

Nem maradhat ki az extravaganciából Japán sem, ahol nem kevesebbet talált ki a Kokoro nevű cég, mint az I-Fairy nevű robotot, amely legális házasságkötőként bonyolíthatja le a szertartást.

 

Tóth Noémi Tóth Noémi cikke 2013. július
címkék:
Esküvő | Luxus | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.