GASZTRO
A török konyha éppoly sokszínű és izgalmas, mint az ország leglátogatottabb városa, Isztambul.
UTAZÁS
Michel Roth egyike napjaink legnépszerűbb francia sztrárséfjeinek. Konyháját most már repülés közben is élvezhetjük. (x)
GASZTRONÓMIA
Heiszler Olivér séffel beszélgettünk a Michelin-csillag gasztronómiai világban betöltött szerepéről és jelentőségéről.
Enni kell, de vajon fűlne-e a fogunk egy főttpénisz-tálhoz vagy madárnyálból készült fészekhez? Bizarr és méregdrága fogások.
VEGETARIANIZMUS
Világszerte egyre több az olyan konyhafőnök, aki a zöldségekre a húsokkal egyenrangú alapanyagként tekint.
ÜZLET ÉS ANYASÁG
Szolgáltatást adnak el, nem egyszerűen csak virágot, mondja Józsa Judit, a Fleurt virágbolt tulajdonosa.
Már Magyarországon is hódít a street food kultúra. Ezúttal egy különlegesen ízletes fesztiválon!
Május 19-én bárki csatlakozhat a Food Revolution Dayhez, az egészséges táplálkozás napjához.
Van egy ország, ahol az emberek akkor is vidámak, ha nincs rá különösebb okuk. A tenger áttetsző türkiz, a homok selymes és hófehér.
JÖVŐNK
Az elkövetkező évtizedekben sem lesz trendi óriási adagokkal tömni a vendéget az éttermekben.
Nem loptam el a Qatar jelmondatát, de ha akarnék, sem tudnék más címet találni, mert az utunk valóban ötcsillagos volt, minden szempontból.
ELNÖKI SOMMELIER
A jó bornak igenis kell cégér! Gál Helga, az első magyar női „borpohárnok”.
Noël Mantel: a séf, aki cannes-i éttermével hódította meg Hollywoodot.
INTERJÚ MIZSEI JÁNOSSAL
Interjú Mizsei János séffel ételről, fine diningról, otthoni főzésről és a hamarosan megrendezendő Nespresso Atelier rendezvényéről.(x)
Nincs olyan hónap, évszak, amikor Prága nem tartogat meglepetéseket. Tartogass ajándékba te is egy utazást az arany városba.
JOSEPH VIOLA
Franciaország legismertebb étele a Pâté en Croûte, vagyis a tésztában sült pástétom. S ennek a világbajnoka, Joseph Viola.
FESZTIVÁL
Pompás étkek, zamatos italok kóstoltatják magukat a megújult Gourmet Fesztiválon – a Millenárison - június 7. és 10. között.
PROGRAMAJÁNLÓ
A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában.
Idén első alkalommal jelentette meg Magyarországnak szentelt országos étteremlistáját a Michelin Guide.
MŰVÉSZET
„A jó szalonokban a házigazda szelleme, személyisége egyben a hely szelleme.” Kárászy Szilviát szalonjában látogattuk meg.
Változatok dohányzóasztalra
Pihenés a kertben
Debussy: Le plus que lente Vámosi-Nagy Zsuzsa, legtehetségesebb fiatal muzsikusaink egyike, számos hazai és...
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyreszóló ajándékkal.
újságíró
író, újságíró