"Mindez együtt, egyetlen fesztiválon. Mediawave, idén Komáromban."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Film, zene, ökológia

Mindez együtt, egyetlen fesztiválon. Mediawave, idén Komáromban.

Filmes verseny-, illetve panoráma programmal, etno zenei és dzsessz koncertekkel, valamint a fenntartható fejlődéshez kapcsolódó rendezvényekkel várja a közönséget április 26. és 30. között a 22. Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál, amelynek a komáromi Monostori-erőd Dunai bástyája és szomszédos folyóparti sétány ad otthont.

 

 

A fesztivál programjának alapját továbbra is a filmes és zenei rendezvények jelentik, mellettük ezúttal a tágan értelmezett fenntarthatóság: az ökotudatosság és a szociális integráció jelenti a speciális tematikát.

 

Az előzsűri a 76 országból nevezett 1068 film közül 74-et (5 játék-, 17 kisjáték-, 20 animációs, 19 kísérleti és 13 dokumentumfilmet) válogatott a versenyszekcióba. Jirí Menzel cseh rendező, Stefan Kitanov, a Szófia Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója és Durst György producer a játék- és kisjátékfilmeket, míg Ohad Itach izraeli rendező, Ladik Katalin költő, színész, performer és Radu Igazság román fényképész és filmes az animációs-, kísérleti- és dokumentumfilmeket értékeli majd.

 

A panoráma vetítések során 27 kisjáték-, animációs és dokumentumfilmeket tekinthet meg a közönség. Speciális program és szakmai konferencia is lesz a filmmustrán: a fesztivál tíz és húsz évvel ezelőtti filmjeiből válogatás és számos rövidfilm-blokk szerepel a kínálatban.

Az etno és a dzsessznapokon fellép többek között az amerikai James Blood Ulmer és a FLY Trió, a Vágtázó Csodaszarvas és a Romano Trajo. A Duna-parton három napon keresztül majális várja az érdeklődőket mások mellett Ferenczi György és a Rackajam, az Apnoe és a Romungro Fiúk koncertjeivel, népi játékokkal, környezettudatos és egyéb szórakoztató programokkal.

A Mediawave kiemelkedő eseményeként látogat Komáromba a Cafés and Citizenry: The Roma Origins elnevezésű, EU-s támogatással megvalósuló művészeti integrációs projekt, amely a kávéházi zene roma gyökereinek felfedezésére és újjáértelmezésére tesz kísérletet román, olasz és magyar muzsikusok részvételével.

A környezettudatosságot szolgálja a Mediawave csere-bere programja, melynek keretében a fesztiválra bevitt enni- és innivalóját bárki elcserélheti a többi látogatóval, de medi néven saját fizetőeszközt is bevezetnek a szervezők.
Hartyándi Jenő kiemelte a Re-likvia projektet, amelynek során újrahasznosított anyagokból készülő műtárgyakkal, installációkkal, valamint performanszokkal találkozhat a közönség, de a várakozások szerint sok érdeklődőt vonz majd a kézműves ízek fesztiválja is.

 

A Mediawave részletes programja a mediawavefestival.hu honlapon érhető el.

La femme La femme cikke 2012. április
címkék:
Fesztivál | Film | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.