"Cambridge nemcsak egyeteméről híres, hanem nyári kulturális programjairól is."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Cambridge: nyári fesztiválok

Cambridge nemcsak egyeteméről híres, hanem nyári kulturális programjairól is.

Cambridge patinás épületeiben rendezik meg a hagyományos nyári zenei fesztivál komolyzenei előadásait július 20-a és augusztus 4-e között. A nyitókoncertet a King’s College Chapelben tartják a fesztiválkórus és az East Anglia kamarazenekar közreműködésével, Brahms- és Wagner muzsikájával. Hat éve zenélnek együtt a Cellophony oktett fiatal virtuóz csellistái, akik a Trinity College Chapelben lépnek fel július végén. Aki a folkzenét is kedveli, július 25-e és 28-a között kilátogathat a város népzenei fesztiváljára, a Cherry Hilton Hall szabadtéri színpadához.

 

King’s College Chapel
Fotó: Wikipedia

 

Cambridge a Cambridge-i Egyetem miatt a legismertebb, amely a híres Cavendish Laboratory-nak és a Cambridge University Library-nak is otthont ad, s amely a második legrégibb egyetem angolszász nyelvterületen, s talán a leggazdagabb és legerősebb egyetem egész Európában.

 

A város területén a Római Birodalom előtti időkben is léteztek települések. A település regionális központ maradt a római hódítás után 350 évig, egészen Kr. u. 400-ig. Rómaiak által épített utak és fallal körülvett részek még ma is láthatók a területen. Miután a rómaiak távoztak, angolszászok foglalták el a területet a Castle Hill körül. A város történetéből nem hinyoznak a viking hódítók, sőt Hódító Vilmos sem. A település jelene szempontjából sorsfordító, hogy 1209-ben azok a diákok, akik megszöktek az ellenséges oxfordi városi lakosságtól, Cambridge-be menekültek és itt egyetemet alapítottak. A legrégebbi, ma is létező college a Peterhouse, amelyet 1284-ben alapítottak. A Cambridge-ben levő leglenyűgözőbb épületek egyikét, a King's College Chapelt 1446-ban VI. Henrik kezdte építtetni. A munkálatokat 1515-ben VIII. Henrik uralkodása alatt fejezték be. Az egyetem jelenleg 31 kollégiumból áll.

 

A városban azonban nem állt meg az idő, Cambridge környékén található a Silicon Fenn, ami az egyetemhez kapcsolódó high-tech kutatási park, ami elsősorban a számitástechnikai és orvosi cégeket tömöriti. A Cambridge Egyetemnek ugyanakkor számos múzeuma van, amelyek ingyenesen nyitva állnak a közönség előtt is.

La femme La femme cikke 2013. július
címkék:
Fesztivál | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.