GASZTRONÓMIA
Idén első alkalommal jelentette meg Magyarországnak szentelt országos étteremlistáját a Michelin Guide.
FESZTIVÁL
Idén nemzetközi sztárok színesítik a Gastroblues Fesztivál programját.
NESPRESSO
Az idei Nespresso Atelier rendezvényen ismét összefogott a magyar gasztronómia legjava. (x)
LISSZABON
Ha a hosszúra nyúlt vénasszonyok nyara nem volt elég, a szürke novemberi hangulat helyett válasszuk Portugáliát!
A Tetovált lány és a skandináv krimik után az északi gasztronómia is világot hódít.
NESPRESSO ATELIER
A Nespresso Atelier háromnapos eseményén a kávé egy merőben új oldalával ismerkedhettek meg a vendégek Michelin-csillagos séfek tálalásában.(x)...
Pompás étkek, zamatos italok kóstoltatják magukat a megújult Gourmet Fesztiválon – a Millenárison - június 7. és 10. között.
A Costes és az Onyx után van egy harmadik Michelin-csillagos étterme is Magyarországnak: a Borkonyha.
RENDEZVÉNY
Közép-Európa egyik legjelentősebb kommunikációs konferenciájának gasztronómiai kínálata idén a zero waste koncepcióra épül. (x)
GASZTRO
Eddig 36 szakácscsapat több mint 80 féle étellel nevezett a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-ra.
PALLADIO
Vicenzában és Velencében Andrea Palladio építészmester és helyi gasztronómia nyomába eredtünk.
Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztrofesztiválok egyik legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál.
ELNÖKI SOMMELIER
A jó bornak igenis kell cégér! Gál Helga, az első magyar női „borpohárnok”.
Ki ne emlékezne az Olaszországon átrobogó piros, retró Fiatra, melyben hangosan dübörgött a Quattro mille baci.
ÍNYENCPARADICSOM
Főnixmadárként tért vissza az ország első fine dining étterme, a Lou Lou.
LEGENDA, AMI VALÓSÁG
A legenda szerint kétezer évvel ezelőtt egy szerelmes pásztorfiú reggel tájt egy barlangban hagyta szerény ebédjét: sajtot, kenyérrel.
FILM
A film és a gasztronómia sokszor kéz a kézben járnak. Lássunk néhány híres gasztropillanatot a filmek világából.
Bor, borpárlat önmagában és fűszerként is megdobogtatja szívet. Az ízlelőbimbókat pedig jókedvre deríti!
GOÛT DE / GOOD FRANCE
Franciaország nagy dobásra készül. Egy nemzetközi rendezvény keretében igyekszik népszerűsíteni a hazai gasztronómiát.
Enni kell, de vajon fűlne-e a fogunk egy főttpénisz-tálhoz vagy madárnyálból készült fészekhez? Bizarr és méregdrága fogások.
Változatok dohányzóasztalra
Pihenés a kertben
Debussy: Le plus que lente Vámosi-Nagy Zsuzsa, legtehetségesebb fiatal muzsikusaink egyike, számos hazai és...
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyreszóló ajándékkal.
újságíró
főszerkesztő
író